VLAIO helpt kmo’s in bio-economie bij opschaling

Vanaf september kunnen Vlaamse kmo’s bij VLAIO een steunaanvraag indienen om via pilootinfrastructuur te testen of het opschalen van een biogebaseerde toepassing haalbaar is.

Opschaling

Vooraleer een nieuwe biogebaseerde toepassing effectief op de markt komt, vindt een uitgebreid opschalingstraject plaats. Om kmo’s in dit traject te ondersteunen, op een laagdrempelige manier, lanceert VLAIO vanaf midden september 2021 de call “Piloottrajecten biogebaseerde toepassingen”.

Piloottrajecten

Binnen de call kunnen Vlaamse kmo’s een steunaanvraag indienen om via pilootinfrastructuur te testen of het opschalen van een biogebaseerde toepassing haalbaar is (TRL4-7). Focus van de projectvoorstellen dient te liggen op opschalings- en demo-activiteiten. Dit betekent concreet dat de toepassing reeds voldoende maturiteit kent bij de start van het project (proof-of-concept op experimentele schaal), maar dat commerciële uitrol nog niet mogelijk is.


Voorwaarden

Alle kmo’s met operationele activiteiten in Vlaanderen kunnen ingaan op deze call. Daarbij is samenwerking vereist, in onderaanneming, met een pilootinfrastructuur die als dienstverlener geregistreerd is voor de kmo-portefeuille. Meer details over de voorwaarden, en over de evaluatiecriteria, vind je op de VLAIO-website.

Subsidiepercentage en duur

De subsidie voor de piloottrajecten wordt bepaald op basis van de projectbegroting. Het subsidiepercentage bedraagt 45% voor kleine ondernemingen en 35% voor middelgrote ondernemingen. De steun bedraagt minimaal € 20.000 en maximaal € 100.000.

De projectduur bedraagt maximaal 1 jaar (mits verantwoording uit te breiden tot maximaal 2 jaar).

Infosessie

Op 26 augustus organiseert VLAIO vanaf 10u een online infosessie om geïnteresseerde kmo’s meer informatie te geven over de call. Inschrijven voor deze sessie kan via de VLAIO-website.

Vragen?

Vragen over deze call? Schrijf je dan in voor de VLAIO-infosessie, check de VLAIO-website of contacteer info@catalisti.be.


Picture by wirestock