Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

1ste COOCK-FlexCT Webinar

17 June 2020 @ 10:00 - 11:30

Het COOCK-FlexCT initiatief organiseert op woensdag 17 juni 2020 (10u-11u30) haar eerste webinar. Deze webinar biedt een algemene inleiding tot X-stralenbeeldvorming voor kleine KMOs en grotere industriële spelers. Met X-stralen is het mogelijk om uitzonderlijk precieze 3D-beelden te verkrijgen van industriële objecten met verschillende grootte en samenstelling.

Mogelijke toepassingen voor X-stralen inspectie bevinden zich in quasi alle takken van de Vlaamse industrie: (kunststof) auto-onderdelen, elektronische componenten, 3D-geprinte materialen, verpakkingen, voedsel, biomedische materialen, farmaceutica etc. Tijdens de webinar wordt er ook tijd vrijgemaakt om de wensen van de industrie betreffende X-stralenbeeldvorming te bespreken. Binnen het kader van Flex-CT voorzien de projectpartners bovendien toegang tot een nieuwe X-stralen-CT-scanner van Tescan XRE, de analyse van metingen en verdere opvolging. Op deze manier wil het consortium industriële R&D en kwaliteitscontrole in Vlaanderen door middel van X-stralentechnologie verder ontwikkelen en ondersteunen. Het succes van FLEX-CT hangt dan ook af van de actieve participatie van de industriële sector. Heeft uw bedrijf interesse in het aanwenden van X-stralenbeeldvorming voor een concrete toepassing? Graag een seintje aan flexct@uantwerpen.be, dit unieke project is er voor u!

COOCK-FlexCT is een initiatief van UAntwerpen, imec, FWO en Vision Lab, gefinancierd door VLAIO. Met FLEX-CT willen de projectpartners X-stralen analysemethode aanbieden aan de brede maak- en materiaalindustrie in Vlaanderen. Voor verdere inlichtingen over het project, mail naar flexct@uantwerpen.be of bezoek www.imec.be/flex-ct.

Inschrijven voor de webinar kan gratis via www.uantwerpen.be/flexct.

Details

Date:
17 June 2020
Time:
10:00 - 11:30
Event Category:
Website:
https://www.uantwerpen.be/en/research-groups/vision-lab/coock-flexct-project/

Venue

online event

Organizer

University of Antwerp
View Organizer Website