Dirk Fransaer ereprofessor Ingenieurswetenschappen KU Leuven

Op 7 december 2017 is Dirk Fransaer, gedegeleerd bestuurder van VITO, aangesteld als ereprofessor aan de Faculteit Ingenieurswetenschappen op voordracht van het Departement Burgerlijke Bouwkunde.

Na zijn studies burgerlijk bouwkundig ingenieur aan de toenmalige Rijksuniversiteit Gent behaalde Dirk het diploma burgerlijk biomedisch ingenieur aan de KU Leuven.

Dirk heeft vervolgens gekozen voor een niet-academische carrière, die gekenmerkt is door innovatief denken vanuit een totaalvisie. Een  totaalvisie hangt nauw samen met het begrip ‘duurzame ontwikkeling’ dat Dirk na aan het hart ligt én het sleutelwoord vormt in de missie van VITO.

Als ereprofessor krijgt Dirk de bijzondere taak om ook die onderzoekers en studenten uit te dagen door met hen in discussie te treden. Dirk bracht in zijn inaugurale speech alvast 2 topics naar voren: een totaalconcept voor duurzame energie op basis van diepe geothermie en duurzame mobiliteit waarin alle vervoersmodi worden behandeld vanuit een moderne, technologische visie en een holistische benadering wat ook een mooi voorbeeld is van wat met al bestaande technologie en nog te ontwikkelen technologie (‘de hyperloop’) spoedig mogelijk zal zijn.

Voor meer informatie klik HIER