Catalisti werft aan: Project Manager

Er beweegt heel wat in de chemie- en kunststoffensector. Elke dag werkt de sector over landsgrenzen heen aan innovatieve technologieën, producten en processen om ons leven te vergemakkelijken en de transitie naar een duurzame industrie te versnellen. Als speerpuntcluster voor de chemie- en kunststoffensector in Vlaanderen, draagt Catalisti actief bij aan deze innovaties.

Ben ook jij gebeten door innovatie? Werk je graag rond concrete innovatieprojecten en toekomstgerichte businessopportuniteiten? Vind ook jij dat duurzaamheid en competitiviteit hand in hand gaan? Wil jij de Vlaamse industrie via internationale partnerschappen versterken? Solliciteer dan als Project Manager bij Catalisti en geef de duurzame industrie van morgen mee vorm!


Jouw profiel

Je beschikt over een masterdiploma en hebt minimaal 5 jaar ervaring in projectmanagement, bij voorkeur in een R&D-omgeving. Onderzoeks- (PhD) en/of bedrijfservaring rond chemie en kunststoffen is een meerwaarde, net als kennis van open innovatie, economische valorisatie of business development. Ook ervaring met grensoverschrijdende subsidieaanvragen en/of het werken in een internationale context is een plus.

Je wil graag frontrunner zijn, innovatieve technologieën, processen en producten van nabij opvolgen, en baanbrekende innovatieprojecten opzetten en opvolgen

Je gelooft in de kracht van internationale samenwerking, werkt graag in teamverband, bouwt snel een netwerk uit, blinkt uit in matchmaking, bent in staat om de noden en wensen van verschillende actoren in rekening te brengen, erkent nuances, en gaat van nature op zoek naar opportuniteiten en oplossingen.

Je spreekt Nederlands en hebt een goede kennis van het Engels. Je drukt je vlot uit, zowel in persoonlijke gesprekken als in geschreven communicatie.

Je bent organisatorisch sterk, analytisch en resultaatgericht. Planning en structuur liggen je nauw aan het hart.

Je bent vertrouwd met het Microsoft Office-pakket.


Jouw verantwoordelijkheden als Project Manager

Als Project Manager verbind je technisch-wetenschappelijke kennis aan bedrijfsnoden en toekomstgerichte innovaties. Je neemt een echte voortrekkersrol op binnen jouw expertisedomein. Je hebt een gevarieerd takenpakket, waaronder:
 • het opvolgen van lopende Catalisti-projecten in samenwerking met onze Program Managers
 • het doorgronden van de noden van de sector wat betreft internationale samenwerking, waarbij je relevante internationale actoren en netwerken in kaart brengt
 • het identificeren van interessante internationale innovatiekansen in chemie en kunststoffen
 • het opzetten en opvolgen van internationale innovatieprojecten met meerdere bedrijven, universiteiten en/of onderzoeksinstellingen (projectmanagement: van ideedetectie, brokerage en bemiddeling tot projectrealisatie)
 • het beschermen van IP door bemiddeling tussen innovatiepartners
 • het identificeren en realiseren van sector- en clusteroverschrijdende initiatieven
 • het uitbouwen van een internationaal netwerk van industriële, academische en overheidspartners, die je stimuleert om in te stappen in grensoverschrijdende partnerschappen (community building)
 • het opvolgen van internationale beleidsontwikkelingen, projectoproepen en calls, waarbij je actief participeert in overleg- en netwerkmomenten

Jouw voordelen

Als Project Manager kom je terecht in het hart van het Vlaams innovatielandschap. Je hebt rechtstreeks toegang tot een rijk internationaal netwerk aan professionals in chemie en kunststoffen. Je krijgt de kans om je eigen expertisedomein voortdurend te verdiepen en te verbreden. Zo maken we jou bijvoorbeeld wegwijs in subsidiemechanismen en IP.

Je kan je prima ontplooien dankzij de:
 • open werksfeer in onze horizontale organisatie
 • intensieve samenwerking binnen ons klein en enthousiast team
 • flexibele werkomgeving (met combinatie kantoor- en thuiswerk)
Verder biedt Catalisti jou een:
 • contract van onbepaalde duur
 • marktconform loon
 • mooi pakket aan extralegale voordelen (bedrijfswagen, maaltijdcheques, …)

Hoe solliciteren?

Een match met jouw profiel? Grijp dan snel jouw kans en stuur je cv en een heldere motivatiebrief naar Managing Director Ann Verlinden (sollicitaties@catalisti.be). We kijken uit naar jouw sollicitatie!

Vragen over deze vacature of de functie van Project Manager? Contacteer info@catalisti.be