Catalisti werft aan: Program Manager

Er beweegt heel wat in de Vlaamse chemie- en kunststoffensector. Elke dag werkt de sector aan innovatieve technologieën, producten en processen om ons leven te vergemakkelijken, de transitie naar een duurzame industrie te versnellen, én haar positie van wereldklasse verder te versterken. Als speerpuntcluster voor de chemie- en kunststoffensector in Vlaanderen, draagt Catalisti actief bij aan deze innovaties.

Ben ook jij gebeten door innovatie? Werk je graag rond concrete innovatieprojecten en businessopportuniteiten? Vind ook jij dat duurzaamheid en competitiviteit hand in hand gaan? Wil jij Vlaanderen helpen om haar klimaatdoelstellingen te realiseren en haar industrie te versterken? Solliciteer dan als Program Manager bij Catalisti en geef de duurzame industrie van morgen mee vorm!


Jouw profiel

Je beschikt over een masterdiploma in de exacte of toegepaste wetenschappen en je bent opgeleid tot bijvoorbeeld (bio)chemicus, biotechnoloog, burgerlijk ingenieur, bio-ingenieur of industrieel ingenieur. Onderzoeks- (PhD) en/of bedrijfservaring rond chemie en kunststoffen is een meerwaarde, net als kennis van open innovatie, economische valorisatie, business development of het uitwerken van projectaanvragen.

Je wil graag frontrunner zijn, innovatieve technologieën, processen en producten van nabij opvolgen, en baanbrekende innovatieprojecten opzetten.

Je gelooft in de kracht van samenwerking, werkt graag in teamverband, bouwt vlot een netwerk uit, bent in staat om de noden en wensen van verschillende actoren in rekening te brengen, erkent nuances, en gaat van nature op zoek naar opportuniteiten en oplossingen.

Je spreekt Nederlands, hebt een goede kennis van het Engels en bent vertrouwd met het Microsoft Office-pakket.

Jouw verantwoordelijkheden als Program Manager

Als Program Manager verbind je technisch-wetenschappelijke kennis aan bedrijfsnoden en toekomstgerichte innovaties. Je neemt een echte voortrekkersrol op binnen jouw expertisedomein. Je hebt een gevarieerd takenpakket, waaronder:
 • het identificeren van interessante innovatiekansen en -partners in chemie en kunststoffen
 • het opzetten en opvolgen van innovatieprojecten met meerdere bedrijven, universiteiten en/of onderzoeksinstellingen (projectmanagement: van ideedetectie, brokerage en bemiddeling tot projectrealisatie)
 • het selecteren en implementeren van een geschikt projecttype of financieringsinstrument
 • het beschermen van IP door bemiddeling tussen innovatiepartners
 • het identificeren en realiseren van sector- en clusteroverschrijdende initiatieven
 • het uitbouwen van een netwerk met spelers die aansluiten bij jouw expertisedomein, en dat zowel binnen de bedrijfswereld als binnen het academische landschap (community building)
 • het verlenen van business support, subsidie-advies en individuele strategische begeleiding aan Catalisti-leden

Jouw voordelen

Als Program Manager kom je terecht in het hart van het Vlaams innovatielandschap. Je hebt rechtstreeks toegang tot een rijk netwerk aan professionals in chemie en kunststoffen. Je krijgt de kans om je eigen expertisedomein voortdurend te verdiepen en te verbreden. Zo maken we jou bijvoorbeeld wegwijs in subsidiemechanismen en IP.

Je kan je prima ontplooien dankzij de:
 • open werksfeer in onze horizontale organisatie
 • intensieve samenwerking binnen ons klein en enthousiast team
 • flexibele werkomgeving (met combinatie kantoor- en thuiswerk)
Verder biedt Catalisti jou een:
 • contract van onbepaalde duur
 • marktconform loon
 • mooi pakket aan extralegale voordelen (bedrijfswagen, maaltijdcheques, …)

Hoe solliciteren?

Klaar om als Program Manager bij Catalisti aan de slag te gaan? Grijp dan snel jouw kans en stuur je cv en een heldere motivatiebrief naar Managing Director Ann Verlinden (averlinden@catalisti.be). We kijken uit naar jouw sollicitatie!

Vragen over deze vacature of de functie van Program Manager? Contacteer info@catalisti.be. Ken je iemand die mogelijks interesse heeft in deze functie? Download de vacature en stuur maar door!