Catalisti werft aan: Communicatieverantwoordelijke

Heb je een masterdiploma in communicatiewetenschappen, bedrijfscommunicatie, digitale media of iets gelijkaardigs op zak? Daarnaast een interesse in innovatie, duurzaamheid en competitiviteit? Dan is Catalisti op zoek naar jou!

Catalisti is de speerpuntcluster voor de chemie- en kunststofsector in Vlaanderen en streeft ernaar om de Vlaamse klimaatdoelstellingen te realiseren en de chemie- en kunststofsector industrie te versterken.

Wij zijn op zoek naar een nieuwe communicatieverantwoordelijke die ons zal helpen ons uniek verhaal naar diverse doelgroepen over te brengen en de duurzame industrie van morgen vorm te geven!


What do we expect?

Je beschikt over een masterdiploma in communicatiewetenschappen, bedrijfscommunicatie, digitale media of gelijkaardig en je hebt al enkele jaren bedrijfservaring als communicatieverantwoordelijke of communicatiemedewerker. Affiniteit met de chemie- en kunststoffensector is een meerwaarde, maar geen vereiste.

Je bent een rasechte problem-solver! Dit betekent voor ons dat je gelooft in de kracht van samenwerking, vlot een netwerk kan uitbouwen, maar bovenal de noden en wensen van verschillende actoren kan inschatten en in rekening brengen. Van nature uit op zoek gaan naar opportuniteiten en oplossingen is voor jou dan ook kinderspel.

Onze doelgroep varieert van bedrijfsexperts en toponderzoekers tot het brede publiek. Strategisch nadenken over communicatie en de juiste verhalen via de juiste kanalen verspreiden is dan ook een must.

Je spreekt Nederlands en hebt een uitstekende kennis van het Engels. Je voelt je helemaal thuis in digitale en sociale media. Ervaring met WordPress, MailChimp, Twitter en LinkedIn is een plus! Digitale tools die je niet kent, maak je je snel eigen. Je bent ook vertrouwd met het Microsoft Office-pakket.

Als Communicatieverantwoordelijke zet jij de innovatieve activiteiten van Catalisti en haar partners in de spotlights. Je werkt concrete communicatiestrategieën en -plannen uit, spreekt diverse doelgroepen aan en beheert een brede waaier aan communicatiekanalen. Je hebt een gevarieerd takenpakket, waaronder het:
 • bepalen en implementeren van de communicatiestrategie in samenwerking met de Managing Director en het bewaken van de huisstijl
 • schrijven, creëren en verzamelen van inspirerende content in samenwerking met je collega’s
 • communiceren over onze innovatieprojecten, in samenspraak met alle partners en stakeholders
 • beheren, verfijnen en updaten van verschillende communicatiekanalen (zoals bijvoorbeeld website, nieuwsbrief, social media en mailings)
 • onderhouden en optimaliseren van perscontacten
 • schrijven van artikels en persberichten in begrijpelijke taal, voor vakpers en voor massamedia
 • het uitbouwen van een netwerk met bedrijven, universiteiten en overheden (community building)
 • opzetten en voorbereiden van klein- en grootschalige events


What’s in it for you?

Als Communicatieverantwoordelijke bij Catalisti kom je terecht in het hart van het Vlaamse innovatielandschap. Je hebt rechtstreeks contact met innovatieve frontrunners in bedrijven en kennisinstellingen, en krijgt de kans om een breed netwerk uit de bouwen. Je krijgt ook de ruimte om je expertisedomein voortdurend te verdiepen en te verbreden.

Je kan je prima ontplooien dankzij de:
 • open werksfeer in onze horizontale organisatie
 • intensieve samenwerking binnen ons klein en enthousiast team
 • flexibele werkomgeving (met combinatie kantoor- en thuiswerk)
Verder biedt Catalisti jou een:
 • voltijds contract van onbepaalde duur
 • competitief loon
 • mooi pakket aan extralegale voordelen (maaltijdcheques, …)

Hoe solliciteren?

Lijkt deze job iets voor jou? Aarzal dan niet om jouw heldere motiviatiebrief op te sturen naar onze Managing Director Ann Verlinden (sollicitaties@catalisti.be). We kijken ernaar uit om jouw sollicatie te lezen!

Vragen over deze vacature of de functie van Communicatieverantwoordelijke? Contacteer info@catalisti.be