Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Surface Finishing 4.0: een nieuw tijdperk is aangebroken – Agfa – 22 oktober 2018

22 November 2018 @ 13:00 - 22:00

Surface finishing 4.0.

Op 22 november verzamelt VOM gerenommeerde sprekers uit binnen- en buitenland, bij AGFA te Mortsel. Dit jaar bouwen we voort op het succesvolle thema “Raise Your Game” van 2016, m.a.w. hoe KMO’s hun industriële competitiviteit in de wereld van morgen kunnen verhogen. Deze editie analyseert hoe een doorgedreven digitalisering de productiviteit kan verbeteren.

Vooruitstrevende sprekers op het programma

AGFA Materials, Flanders Make, IBM en PB Consult stippelen de weg uit naar Surface Finishing 4.0. Zij tonen met voorbeelden wat Blockchain, Artificiële Intelligentie, Cobots,  Smart Materials, Internet of Things nu werkelijk betekenen. Daarna nemen Gema/Inplasco, I-revitalise, Novasoft en Swedecote de deelnemers mee naar de werkvloer en vertellen wat reeds gangbaar is in coatingbedrijven en hoe een doorgedreven digitalisering kan leiden tot competitief voordeel.

Nadenken over nieuwe verkoopmodellen

Industrie 4.0 gaat veel verder dan het aanschaffen van een ERP-systeem of het koppelen van enkele extra sensoren om een machine op afstand te kunnen volgen. Het is ook de evolutie naar een ander verkoopmodel. Bedrijven zullen geen machines of producten meer verkopen, maar wel totaalconcepten. Klanten kopen niet langer alleen de machine, maar een dienst die hen ontzorgt. Zo zal men perslucht verkopen in plaats van een compressor. In de coatingwereld zal men niet langer chemie verkopen maar het volledig coatingsysteem als een service aanbieden. Fabrikanten worden meer dienstenleverancier decentraal ingebed in een groot systeem en gesteund op een doorgedreven digitalisering.

Europe is back
Verdere digitalisering zal ervoor zorgen dat bedrijven terug competitief kunnen opstellen t.o.v. lageloonlanden. Een nieuw tijdperk is aangebroken: massaproductie ruimt plaats voor massacustomisatie. Leer hoe deze digitale transformatie nieuwe opportuniteiten biedt voor uw processen. Dus geen “ver-van-mijn-bed”-show maar nabije realiteit, zelfs vandaag al zonder dat u het beseft!

Make your mark
Bedrijven die duurzame en innoverende oplossingen in oppervlaktebehandeling aanbieden, kunnen hun naam verbinden aan dit evenement via een mini-tentoonstelling.

Praktische informatie

Organisator:       VOM vzw, www.vom.be, info@vom.be
Datum:                22 november 2018, vanaf 13u00 tot 22u00

Locatie:               AGFA, Septestraat 27, 2610 Mortsel

Deelname:          VOM-leden : 150 euro pp, incl. diner en documentatie

Niet leden: 250 euro pp, incl. diner en documentatie

Betaling via KMO-portefeuille mogelijk.

Informatie:         Alle informatie over de sprekers en het programma leest u op de miniwebsite http://networkevent.vom.be

Taal:                     Engels

Over VOM vzw

VOM vzw is een actieve, technische vakvereniging in het domein oppervlaktebehandeling van materialen in België. Momenteel hebben 300 bedrijven een lidmaatschap afgesloten. VOM groepeert zowel loonbedrijven als opdrachtgevers, geïntegreerde bedrijven, leveranciers van producten of apparaten, onderzoekscentra en universiteiten.

Het is onze opdracht om algemene en technische informatie over allerlei coatingprocessen te verspreiden d.m.v. netwerkactiviteiten, cursussen, trainingen, bedrijfsbezoeken, studiedagen en publicaties, alsook om onze branche te vertegenwoordigen bij industrie en overheid. Alle disciplines van de oppervlaktebehandeling maar ook milieu, veiligheid en kwaliteit komen ruim aan bod.

Details

Date:
22 November 2018
Time:
13:00 - 22:00
Event Category: