Chemie en digitalisering? Een match!

Digitalisering versnelt duurzame innovatie en verhoogt productiviteit en groei. Digitalisering stoomt bedrijven klaar voor de toekomst. Toch komen chemiebedrijven in hun digitaliseringstraject hordes en obstakels tegen. Samenwerking, met andere bedrijven en externe experts, biedt dan vaak een oplossing. En laat het stimuleren van die samenwerking net de missie van Catalisti zijn!

Op dinsdag 26 oktober (14u-17u30) brengt Catalisti daarom experts in digitalisering en industrie 4.0 samen voor een interactieve uitwisseling over digitalisering in de chemische industrie. Welke uitdagingen ervaren bedrijven? Welke valkuilen zijn er? Hoe kan samenwerking, via open innovatie, oplossingen bieden?

We tonen concrete cases, wisselen inspirerende ideeën uit en identificeren opportuniteiten voor projecten en partnerschappen. Mis deze kans niet, neem deel samen met jouw peers en vind de juiste partners. Zo geef je het digitaliseringstraject in jouw bedrijf een boost!

Laat je inspireren!

Op het programma staat allereerst een inspirerende voorstelling van twee Catalisti-projecten over digitalisering: DAP²CHEM en de Proeftuin Opleiden 4.0. Daarna volgt een interactieve discussieronde om nieuwe innovatiekansen in kaart te brengen. Op het einde van het event is er ruimte voor netwerking met andere professionals. Het event is Nederlandstalig.

14u00-14u05 Verwelkoming
14u05-14u20 Introductie
14u20-14u50 Voorstelling DAP²CHEM
14u50-15u00 Voorstelling Opleiden 4.0
15u00-15u30 Industrie aan het woord
15u30-16u00 Open interactie
16u00-17u30 Receptie

Tijdens de receptie kunnen deelnemers de innovatieve AR- en VR-tools uit de proeftuin Opleiden 4.0 zelf testen!

DAP²CHEM: Samenwerking loont
Aan de hand van concrete cases en unieke AI-toepassingen uit het project DAP²CHEM tonen we aan dat samenwerking tussen chemiebedrijven, technologie-aanbieders én kennispartners digitaliseringstrajecten versnelt. Lees meer…

Opleiden 4.0: Test zelf innovatieve AR- en VR-tools
In de proeftuin Opleiden 4.0 ontwikkelden ACTA, imec en KDG digitale tools om werknemers in de chemiesector op te leiden of bij te scholen. De innovatieve AR- en VR-applicaties laten bedrijven toe om de skills van hun werknemers op een veilige, efficiënte en interactieve manier te verbeteren. Tijdens het event kan je de AR- en VR-applicaties zelf testen, en dat coronaproof! Zo ervaar je zelf hoe deze digitale tools ook in jouw bedrijf ingezet kunnen worden! Lees meer…

Afspraak bij ACTA

Het event vindt fysiek plaats bij ACTA, het opleidingscentrum voor techniek en automatisering (Ruiterijschool 9, 2930 Brasschaat).

Geïnteresseerd?

Dit event is enkel toegankelijk voor Catalisti-leden. Stuur een mailtje naar info@catalisti.be om je interesse in dit event aan te geven en de inschrijvingslink te ontvangen.


Check onze whitepaper!
Meer weten over digitalisering in de chemische industrie? Check onze whitepaper! Die geeft een overzicht van de digitaliseringsuitdagingen waar de sector voor staat, en wil bedrijven inspireren om deze uitdagingen samen, via open innovatie, te overwinnen. Samen staan we sterker!